Managed Detection
& Response

De complete blik om op alle vlakken op tijd in te grijpen

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel en security is een van de snelst veranderende domeinen. Elke maand worden er wel nieuwe producten en diensten ontwikkeld. Dit brengt met zich mee dat hackers en security-bedrijven dagelijks nieuwe methoden ontwikkelen om de nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Hackers en securitybedrijven zijn zo continu verwikkeld in een kat-en-muis spel.

Traditionele beschermingsmaatregelen werken vaak onvoldoende omdat aanvallers steeds nieuwe methoden gebruiken om kwetsbaarheden uit te buiten en detectie te omzeilen. Daarnaast is het IT-landschap uitgebreider geworden; organisaties laten hun werknemers thuiswerken en maken steeds vaker gebruik van clouddiensten voor belangrijke bedrijfsprocessen.

Managed Detection & Response

Om hackers, malware en andere digitale dreigingen buiten jouw bedrijfsdeur te houden, kunnen we vanuit ons Security Operations Center jouw ICT-omgeving 24x7 monitoren op dreigingen. Naast monitoren grijpen onze securityexperts ook direct in, door bijvoorbeeld een endpoint-, server- of netwerkcomponent te isoleren zodat een mogelijke dreiging geen grip krijgt op jouw ICT-omgeving.

Unica Digital Security biedt met Managed Detection & Response (MDR) een modulaire en geïntegreerde beveiligingsoplossing, passend voor elk type organisatie. We maken gebruik van onder andere marktconforme Microsoft, Sophos en Fortinet security-producten en integreren deze naadloos in jouw Office 365, Azure of onpremise omgeving. Geen ingewikkeld gedoe, maar eenvoudige onboarding, duidelijke rapportages en een ontzorgingsniveau dat past bij jouw organisatie. Voor veel organisaties kunnen we efficiënt gebruik maken van de reeds aanwezige Office365 licentiebundels, zodat aanzienlijke investeringen in licenties veelal niet nodig is.

Allesomvattende blik met MDR

Een ICT-omgeving kent enkele belangrijke onderdelen waar een hacker een mogelijke ingang kan vinden. Te weten via identiteit (gebruikers), endpoints (pc’s, laptops en servers) en het netwerk (firewall, DHCP, DNS, proxy). Veel security-oplossingen (zoals endpoint detection) beperken zich tot één van deze onderdelen en geven daardoor geen volledig securitybeeld van een ICT-omgeving. Bij Managed Detection & Response is het uitgangspunt dat alle kritieke punten onderdeel van de oplossing zijn. Dit geeft een volledig beeld waardoor er op alle vlakken op tijd ingegrepen kan worden in het geval van een online bedreiging.

Wil je gebruik maken van ons monitoringsplatform maar heb je zelf al een securityafdeling? Ook dan helpen wij je graag met Managed Detection & Response om jou te voorzien van meldingen met advies. Liever de last delen? Ons SOC kan voor jou meer securitywerkzaamheden uit handen nemen en de meldingen voor jouw organisatie opvolgen.


Waarom een Managed Detection & Response dienstverlening?

 • Continu (24x7) bewaking en beveiliging van je ICT-omgeving

 • Continu inzicht in risico’s en mogelijkheid deze te verbeteren

 • Gecertificeerde experts die direct kunnen ingrijpen

 • Naast monitoren ook actief ingrijpen door security professionals

 • Complete blik op de gehele ICT-omgeving

 
Waarom Managed Detection & Response bij Unica Digital Security?

 • Modulaire opbouw van dienstverlening passend bij de organisatie

 • Gecertificeerde en ervaren experts

 • 24x7 Monitoring

 • Dienstverlening in lijn met CIS/NIST/ISO27001/NEN7510

 • Gebaseerd op marktconforme Microsoft security technieken

 • Maximale integratie in je ICT omgeving

 • Cloudgebaseerde ‘pay as you grow’ structuur

Meer weten over Managed Detection & Response? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then